Planta pilot d’aliments innovadors amb interès gastronòmic

Responsable

UNIVERSITAT DE LLEIDA

La Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments s’ha posat en marxa al Parc científic de Lleida amb la participació dels grups de Recerca del Departament de Tecnologia d’Aliments de la UdL.

La planta pilot potencia la recerca i la transferència tecnològica estant dotada amb els mitjans necessaris per desenvolupar processos complets i productes alimentaris d’interès gastronòmic que puguin ser transferits al sector industrial i estiguin llestos per ser consumits: com ara làctics, carns, cereals, fruites i hortalisses.

La Planta està distribuïda en quatre zones de treball diferenciades:

sala blanca de preparació de matèries primeres i ingredients
sala de processament general
cuina professional
sala blanca d’envasament

Des d’aquest espai es promouen projectes col·laboratius amb les empreses del sector agroalimentari per aportar valor amb nous aliments i processos amb especial interès gastronòmic.

La nova planta pilot compta amb el suport d’Eurecat per impulsar la recerca i la transferència a les empreses del sector agroalimentari de Catalunya.

ACTUACIONS

5

Cerca de finançament per a l'obtenció de nou equipament.

Ministerio de Ciencia, DARPA

5

Concessió d'un ajut del "Plan de empleo joven e implantación de la garantía juvenil en I+D+i"

5

Propostes de projectes i convenis amb empreses

  • Desenvolupament de productes de base iogurt amb concentrats de fruits i hortalisses i estudi de vida útil de productes lactis.
  • Estudi de l’estabilitat i vida útil d’extractes de fibra dietètica de grau alimentari obtinguts de subproductes de la indústria transformadora de fruita.
  • Grups operatius DARPA 2018: disseny de plats precuinats destinats a la gent gran i valorització de retalls d’escorxador.
  • Conveni UdL-empresa: aplicació de tecnologies innovadores per a la millora del procés de producció de patates fregides.
5

Difusió

  • Presentació de la Planta Pilot. Més informació al seu lloc web.
  • Participació a la convocatòria d’ajuts a activitats demostratives (DARPA, 2019).
  • Visites a les instal·lacions (representants d’empreses, associacions de productors, centres de recerca i administracions públiques).
  • Difusió al sector de convocatòries de foment de la innovació.
  • Participació en fòrums del sector privat i aparició en mitjans de comunicació.
5

Gestió de les instal·lacions

  • Execució de treballs per a l’obtenció del registre sanitàri RGSEAA.
  • Millora de les instal·lacions per adaptar-les a la normativa en matèria de seguretat alimentària i d’higiene.
  • Pla APPCC de seguretat alimentària.

T'interesa aquest projecte?

Si vols més informació sobre aquest projecte pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el nostre correu electrònic (coordinacio@inno4agro.cat) o mitjançant el formulari de contacte.