Jornades d’Innovació. Sant Miquel 2020

del 24 al 27 de setembre

En el marc de la Fira Sant Miquel d’enguany, que en motiu de la  situació actual provocada per la Covid-19, es durà a terme en format virtual del 24 al 27 de setembre, INNO4AGRO ha organitzat dues jornades que es podran seguir en directe a través del seu canal de Youtube.

El sector agroalimentari està en procés de transformació. L’aparició de reptes globals com el creixement de la població, les noves tendències alimentàries, el canvi climàtic o la reducció de la superfície de terra cultivable estan demostrant la necessitat d’incorporar els conceptes de sostenibilitat i eficiència en processos i activitats productives. D’aquesta manera, la tecnologia es perfila com la via essencial per donar resposta a aquestes qüestions, contribuint a augmentar la producció i reduint els costos i l’impacte ambiental dels procesos agroalimentaris.

Els coproductes, la digitalització i la transició energètica són tres dels eixos en desenvolupament que poden contribuir a millorar l’eficiència en el sector agroalimentari.

INNOVACIÓ PER A L’EFICIÈNCIA

Data: 24/09/2020
Hora: 10 h

Intervencions:

“L’emergència climàtica. Oportunitats per al sector agroalimentari”
Santi Martínez Farrero, director general de Km0-Energy i director del Congrés d’Energia de Catalunya

“Potencial actual i tendències dels coproductes agroalimentaris”
Miguel Ángel Cubero Márquez, director general d’Ingredalia

“El rol de les dades: interacció i col·laboració”
Gabriel Anzaldi Varas, director de Desenvolupament Científic i Tecnològic d’Eurecat

Moderador: Miquel Aran Mayoral, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
Format: Jornada oberta, es podrà seguir per streaming.
Idioma: Castellà.

La pandèmia derivada de la Covid19 ha remarcat la importància del sector agroalimentari, que s’ha demostrat com un dels motors per a la reactivació de l’economia. A Catalunya les exportacions agroalimentàries s’han vist incrementades més d’un 9% durant el primer semestre de 2020, en bona part impulsades per la indústria productora de les terres de Lleida. Al mateix temps, han aparegut iniciatives de venda de productes de proximitat i noves propostes agroturístiques, reforçant així l’economia local i la sostenibilitat del territori.

Des d’INNO4AGRO s’impulsa la creació d’un ecosistema d’innovació agroalimentari a Lleida, vetllant per una producció sostenible i posant en valor el territori, els seus productes i professionals. En aquesta jornada volem presentar algunes iniciatives destacades en quatre eixos que fan de Lleida un referent en innovació agroalimentària sostenible: l’Horta de Lleida; propostes d’agroturisme; la gastronomia; i la formació, transferència i recerca agroalimentària.

LLEIDA, REFERENT D’INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA SOSTENIBLE

Data: 25/09/2020
Hora: 17 h

Participants:

“Paisatges amb color, sabor i aroma, un turisme sostenible”
Juli Alegre Alcázar, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

“La nostra font d’inspiració: la nostra terra”
Joel Castanyé Daniel, xef i copropietari del Restaurant La Boscana – 1 estrella Michelin

“Els valors i la tradició agrària de l’Horta de Lleida com un actiu”
Joan Pifarré Vidal, president de l’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida

“Passat, present i futur de la innovació a Lleida”
Olga Martín Belloso, vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la Universitat de Lleida. Presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments

 

Moderadora: Gina Raymat Barri, periodista i presentadora de TV.
Format: Jornada oberta, es podrà seguir per streaming.
Idioma: Castellà.