Aquest espai esdevindrà una dinàmica d’innovació oberta al servei de tots els actors del sector agroalimentari.
La rehabilitació de l’AGROLIVINGLAB, antic edifici de capitania ubicat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha estat l’actuació més important que ha dut a terme l’Ajuntament de Lleida en el marc del projecte INNO4AGRO.
AGROLIVINGLAB esdevindrà un laboratori d’innovació oberta, concepte que s’aplica a l’anàlisi, la investigació, la estimulació, la proposta i la innovació final conjunta de tots els actors que intervenen en un sector, per a la resolució dels reptes i a la implementació d’innovacions.
A més, es posa al servei de totes les institucions i agents del sector agroalimentari amb l’objectiu de coordinar la col·laboració d’aquesta tasca d’innovació i desenvolupar un sistema de governança que permeti posar els recursos necessaris al servei dels reptes que tenim i anem identificant a través dels mecanismes desenvolupats.
La ubicació d’aquest espai al Parc Científic és fruit de l’estratègia per fer del Parc Científic un Parc AGROBIOTECH que ha significat i ha de continuar significant, la trobada entre la ciència i l’empresa, la investigació i el mercat, el progres i les persones, i que per tant ha de pilotar aquesta dinàmica de col·laboració, d’impuls i de creació conjunta.
L’espai desenvoluparà diverses activitats dirigides al compliment dels seus objectius. S’està treballant, juntament amb la Diputació de Lleida i altres 11 institucions i entitats del territori en la constitució del DIHAFCat, amb l’objectiu de promoure la digitalització de tota la cadena de valor del sector Agroalimentari.
A més, es posaran en marxa o es consolidaran un ventall d’activitats dirigides al foment de l’emprenedoria i de la transferència del coneixement i la tecnologia com la Comunitat Científica emprenedora, impulsada per l’Ajuntament de Lleida, amb el suport de la Fundació Mobile World Capital a partir del programa The Collider, una dinàmica de creació d’StartUps i acceleració d’empreses de base tecnològica consolidant la iniciativa APTENISA, una iniciativa de col.laboració d’empreses innovadores que el Parc Científic posarà en marxa dins el marc del projecte INNO4AGRO.
Aquest projecte s’ha impulsat a partir de les diverses operacions que han dut a terme els socis beneficiaris del projecte d’INNO4AGRO – Universitat de Lleida, Turisme de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i la Paeria –, però també des de les moltes altres iniciatives i projectes que cadascuna de les institucions i agents estan implementant. Aquesta actuació ha comptat amb el finançament dels Fons FEDER i de la Diputació de Lleida que han aportat 600.000 i 400.000 euros respectivament.