El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, en el marc dels projectes Inno4Agro i “Ciencia y Tecnología en femenino”, ha inaugurat aquest divendres, a la sala polivalent, ubicada a la planta baixa de l’edifici CEDICO, l’exposició “Dones que van canviar el món”, una exposició que té com a objectiu augmentar el percentatge de noies que escullen disciplines relacionades amb la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques durant l’educació secundària.
“Dones que van canviar el món” és una mostra de 10 panels protagonitzats per dones referents en ciència i tecnologia, tant pioneres com actuals. Aquesta exposició inclou una part en la qual es destaquen a dones professionals de l’àmbit d’influència dels parcs que actualment estan desenvolupant una important tasca en l’àmbit de la ciència i la tecnologia a tot l’estat. En el cas de Lleida, l’exposició compta amb la presència de quatre tecnòlogues de la UdL: Teresa Capell, Luisa F. Cabeza, Magda Valls i Immaculada Viñas.
L’acte ha estat presidit per la Dra. Olga Martín, Vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la UdL a qui acompanyaven la regidora Ángeles Ribes, membre del Consell d’Administració del Parc i tres de les protagonistes de l’exposició, Teresa Capell, doctora en farmàcia especialitzada en enginyeria genètica de plantes, Magda Valls, matemàtica especialitzada en criptografia i seguretat de la informació i Immaculada Viñas, doctora en Ciències Biològiques i especialista en Microbiologia de fruites i hortalisses. A més hi han assistit representants d’empreses tecnològiques i entitats dedicades al foment de la emprenedoria, l’ocupació i la igualtat d’oportunitats.
Aquesta és una acció que s’emmarca dins del projecte Inno4Agro, que té per objectiu la creació d’un ecosistema d’innovació al nostre territori, que permeti el seu reconeixement i el desenvolupament d’un sistema productiu capdavanter amb la complicitat del ciutadà en la recerca d’un sistema agroalimentari sostenible i saludable.
El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, com a soci del projecte Inno4agro, impulsa una sèrie d’accions que tenen per objectiu la dinamització de l’activitat econòmica de la zona mitjançant la innovació, la transferència de coneixement a l’empresa i el foment de vocacions i atracció de talent per enfortir l’ecosistema.
El Parc Científic de Lleida s’ha adherit al projecte de la “Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España” (APTE) “Ciencia y Tecnología en femenino” que es va iniciar l’any passat en un seguit de Parcs i amb un èxit important en relació amb els objectius assolits. Enguany, en aquesta segona edició, 17 Parcs Científics de tot l’Estat organitzen una quarantena d’actes que posen l’accent en el paper important de les dones en el món científic i tecnològic.
Amb aquest projecte, APTE posa en relleu la importància de visibilitzar els estudis i disciplines STEM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) entre el públic femení més jove per aconseguir augmentar la seva presència en l’àmbit de les tecnologies disruptives.
El programa, dirigit a estudiants de l’ESO, constarà de visites als parcs col·laboradors, tallers pràctics, el recorregut per l’exposició «Dones que van canviar el món», la participació en un concurs nacional i el lliurament d’una guia il·lustrada amb exemples de sortides professionals d’estudis STEM anomenada «Què vull ser de gran?».